top of page

UBUDISM: WIE, WAT, WAAR, HOE EN WAAROM

UBUDISM | WIE EN WAAR

Het idee om UBUDISM op te richten is ontstaan in 2017 op het Indonesische eiland Bali. Willem Blokker, oprichter, heeft er een aantal jaren gewoond. Hij kwam in contact met een vakkundige goudsmid waarmee hij het plan heeft bedacht om samen een nieuw label op te starten: UBUDISM: Herensandalen, unisex mode en balinese armbanden.

Zowel het zilverwerk als de sandalen en kleding worden geproduceerd in UBUD en Celuk, dorpen in het zuid-centrale deel van het eiland. Ze gebruiken traditionele productiemethoden om hun unieke en originele zilverwerk te vervaardigen. UBUDISM hanteert haar eigen richtlijnen om zo te kunnen inspireren en een eigen identiteit te creëeren. Zo maakt het label geen onderscheid tussen mannen en vrouwen items. Draag wat je wilt, of, zoals de officiële bijzin luidt: Decide to be yourself.

Het zilversmid-team is erg gemotiveerd en gaat met veel liefde en toewijding voor UBUDISM voor de beste kwaliteit!

UBUDISM | ARMBANDEN

De armbanden hebben een ‘Sterling Silver kwaliteits-keurmerk.’ Zo heb je de echt- zilver garantie. Sterling Silver bestaat uit ten minste 92,5 % puur zilver en 7,5 % andere metalen, meestal koper. De standaard vereist dat de legering een zilver hoeveelheid heeft van een duizendsten fijnheid van 925.

De ontwerpen zijn ontworpen voor mannen en vrouwen, leverbaar in 5 afmetingen: 18 - 19 - 20 - 21 - 22 cm.

UBUDISM | RETOUR & KLACHTEN

UBUDISM staat volledig achter de kwaliteit en een blije klant is onze eerste prioriteit. Als de armband echter toch niet past of als er bijvoorbeeld technische problemen zijn met de sluiting dan kan het product in de originele verpakking binnen 30 dagen worden geretourneerd (inclusief de nota met naam adres en reden van terugsturen.) Voordat het product wordt geretourneerd stellen we het op prijs om ons eerst een mail te sturen naar info@ubudism.com Misschien kunnen we je helpen!

UBUDISM | BESTELLINGEN EN LEVERTIJD

Bestellingen kunnen niet afzonderlijk worden besteld maar worden verzameld om de shipping costs en invoerrechten zoveel mogelijk te beperken. De levertijd ligt tussen de 12 en 20 werkdagen. UBUDISM heeft een beperkte voorraad maar daardoor kan de verkoopprijs zo scherp mogelijk worden aangeboden.

UBUDISM | NAMES

Elk armband van The Island of the Gods is een handgemaakt ambachtelijk kunstwerk en verdient daarom een bijzondere naam. De namen van de armbanden zijn genoemd naar Goden, Nymfen en Profeten afkomstig uit alle religies en windstreken.

UBUDISM | CONTACT & MEDIA

De volledige collectie is te zien op: Facebook: @ubudism , Instagram: ubudism en www.ubudism.com Mails kun je sturen naar: info@ubudism.com

UBUDISM | LOGO

Het logo bestaat uit een biddende kikker. Zijn handen zijn gevouwen en hij lacht vriendelijk de wereld tegemoet. Waarom een praying frog? Willem: ‘Tijdens mijn verblijf op Bali werd ik dagenlang uit mijn nachtrust gehaald door een kikker. Zijn luide lokroep bracht me tot waanzin. De diverse pogingen om hem te vangen bij de vijver en hem buiten de muren te plaatsen, mislukte. Nadat ik uit wanhoop de schreeuwlelijk wilde bekogelen met stenen, kwam ik de volgende dag tot inkeer en dacht: ‘Ik ben hier te gast in de tropen, hoe kan ik zo dier- onvriendeijk en respectloos zijn... Ik móet hem vergeven!’ Als boetedoening aan de kikker wilde hij het dier dan ook ‘in ere herstellen’ in de vorm van een tatoeage. Die tatoeage moet overigens nog worden gezet maar de praying frog is het logo geworden van UBUDISM! Een symbool van vergeving en respect.’

UBUDISM | REGISTRATIE

K.v.K. nr 71679286 B.T.W. nr NL062739141B03

Recent Posts

Follow Us

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page